Nieuws

foto bouw je mee

SOS WILDLIFE HOSPITAL

Eindelijk, SOS wilde dieren krijgt een vaste stek. Dankzij Geraardsbergen mogen we onze intrek nemen in het oude scoutslokaal.
De renovatie en inrichting echter kosten handenvol geld. Daarom vragen we jouw steun.
Met een gift van 65 euro realiseren we 1m² van het wildlife hospital.
Meer info: klik hier.

eerste vossenwelp van het seizoen

EERSTE VOSSENWELP

De eerste vierentwintig uren zijn heel spannend voor het eerste welpje van dit jaar. Gisterenavond werd het vosje volledig onderkoeld gevonden in een sleuf van de spoorweg. De warmte van de couveuse doet wonderen. Het is een klein wonder dat hij de nacht heeft overleefd. Beetje bij beetje leert hij nu drinken uit een papflesje. 
We duimen voor hem.

EEN ZWALUW MAAKT DE LENTE NIET

Voor ons start de lente met een nestje merels. Tijdens de snoeiwerken van een tuin werd per ongeluk een viertal mereltjes het slachtoffer. Gelukkig brachten deze mensen met een groot hart voor wilde dieren deze vogeltjes direct naar Sos wilde dieren. 
De boodschap bij werken in de tuin: "Let goed op!"

vrijwilligers verkopen kaarsen, snoep en knuffels

inzamelactie

Erik, Ann en Ilse hebben er een heel drukke zaterdag achter de rug. Hun enthousiasme deed heel wat mensen met een groot hart voor wilde dieren smelten om een kaars, knuffel of snoepzak te kopen als steun voor SOS WILDE DIEREN in AD Delhaize.
We willen iedereen bedanken voor deze onmisbare steun. Het wordt een fantastisch paasfeest voor onze wilde dieren. 
Last but not least, de winkelverantwoordelijke voor de leuke samenwerking. Jullie verdienen een heel grote pluim.

geschoten aalscholver

GESCHOTEN AALSCHOLVER

Eerlijk gezegd, begrijpen we het niet hoe je zo'n mooie vogel kan afknallen. De ogen lijken wel kleine wereldbollen. Enkel en alleen de metalen glans op zijn verenkleed is o zo mooi. Op de RX foto kon je duidelijk de hagelbolletjes zijn. Dit veroorzaakte onherstelbare schade aan de vleugel. Deze prachtige vogel hebben we met veel pijn in het hart moeten laten inslapen.